Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

TOKKDER Çalışma Komiteleri çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor

TOKKDER çatısı altında 2015 yılında çalışmalarına başlayan çalışma komiteleri Nisan 2015’de 2. toplantılarını gerçekleştirdi. Sektöre fayda sağlamak adına çalışmalarını sürdüren komitelerde TOKKDER üyesi firmaların konusunda uzman yöneticileri görev almakta. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TOKKDER genel koordinatörü Tolga ÖZGÜL ”TOKKDER şemsiyesi altında kurulmuş olan 5 çalışma komitemiz bulunuyor.

Daha fazla

Global Fleet Zirvesi, TOKKDER desteği ile gerçekleştirildi

Global Fleet Zirvesi, TOKKDER’in desteği ile 2-3 Haziran 2015 tarihlerinde Global Fleet (Nexus Communication) tarafından İstanbul’da gerçekleştirildi. Bölgesel olarak ilk defa gerçekleştirilen zirvenin 1. gününde Türkiye filo kiralama pazarındaki rekabet koşulları ve pazardaki fırsatlar üzerinde duruldu. Zirvenin 2. gününde ise uluslararası ve yerel katılımcılar filo uzmanlarının bilgi paylaşımları ile Rusya, Kazakistan, Bulgaristan ve Romanya pazarlarını keşfetme imkânı buldu.

Daha fazla

Avrupa ve Türkiye Filo Kiralama Sektörü Karşılaştırması – Hikmet Çakmak

Dünyanın en büyük pazar araştırma ve danışmanlık şirketlerinden biri olan Frost & Sullivan’ın 2014’de Batı Avrupa, Orta ve Doğu Avrupa ve İskandinav ülkelerini de içeren 26 ülke kapsayan filo ve araç kiralama pazarı araştırması, pazara dair rakamları çarpıcı bir şekilde ortaya koymakta ve ülkelerin birbirlerine göre durumlarının net bir tespitini yapmaktadır.

Frost & Sullivan’ın yaptığı araştırma, yıllık olarak 15,9 milyon binek araç satışının gerçekleştiği bu ülkelerde gerçek filo satışlarının 4,8 milyon adet olarak gerçekleştiğini ortaya koymaktadır. Son yıllarda sektördeki özellikle Batı Avrupa ülkelerinde yaşanan durgunluğa rağmen 2014 yılında operasyonel kiralama firmalarının alımları filo satışlarının yüzde 35’lik bir kısmını oluşturmaktadır. Bu da satışların 1,7 milyon adedine denk gelmektedir.

Daha fazla

Ticari işletme devri ve malvarlığı devri – Av. Duygu Turgut

Bir malvarlığı satışının malvarlığı devri veya ticari işletme devri olarak nitelendirilmesi hususu Türk doktrininde ve uygulamada tartışmaya açık hususlardan biridir. Bu makalemizde büyük ilgi ve tartışma toplayan ticari işletme ve malvarlığı devri konusunu ele alacağız.

Bir şirketten diğer şirkete yapılan malvarlığı devirlerinde hukuki açıdan değerlendirilmesi gereken en önemli unsur, devre konu malvarlığının işletmenin esaslı unsurlarını oluşturup oluşturmadığı ve bu kapsamda malvarlığı devrinin TTK kapsamında normal bir malvarlığı devrinden farklı sonuçlar doğuracak işletme devri olarak kabul edilmesi gerekip gerekmediği hususudur.

Daha fazla

Girişimci, yoktan bir işletme yaratır, kurumsallaşma o işletmeyi kalıcı kılar! – Orhan Turan

Girişimcilik özünde bir tutkudur; girişimci var olmayan bir fikri bulmakla kalmaz, o fikri ete kemiğe büründürüp kalıcı bir esere dönüştürmek için adeta bir sanatçı ruhuyla çalışır. Bu eserin büyümesi, serpilmesi, güçlenmesi ve gelişerek kendini göstermesi için en önemli ihtiyaç geleceği görmektir. Ve bu noktada, parlak bir fikir ve büyük bir riskle ticaret sanatına atılan girişimciyi hayatının sınavı bekler: Geleceğin dinamiklerini doğru okuyarak tek adam olmayı bırakıp hem şirketin hem de kendisinin dönüşümünü tamamlayabilecek midir?

Daha fazla

Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Eşref Biryıldız Röportajı

Markanızdan, 2014 yılının nasıl geçtiğinden ve 2015 yılı planlarınızdan bahseder misiniz?

2014 yılında Türkiye ekonomisinde %2,9 büyüme yaşanırken toplam binek otomobil pazarı %11,6 daraldı. Lüks segmentte perakende satış hacmindeki büyüme ise, toplam pazardaki daralmaya rağmen, % 19 olarak gerçekleşti ve satış adedi 64.054 adetten, 76.219 adede yükseldi. 2015 yılında da bu trendin devam edeceğini öngörüyoruz.

Daha fazla

Top