Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Budget Türkiye’ye “En Başarılı Ülke” Ödülü

Budget, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) Bölgesi’nin “En Baflarılı Ülkesi” seçildi. EMEA Bölgesi’nde yer alan 68 ülke arasında öne çıkan Budget Türkiye, yıllık bazda büyüme, yönetim, müflteri memnuniyeti, pazarlama ve IT uygulamaları ile standartlara uyum gibi farklı alanlardaki değerlendirmelerden en yüksek notu aldı. Güney Afrika’da düzenlenen Budget Yıllık Lisansiye toplantısında Budget Türkiye adına ödülü alan Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir, Budget’ın uygun fiyatlı, kaliteli ve hızlıhizmet anlayıflı sayesinde geçtiğimiz yıl yüzde 35 büyüdüğ ünü ve üç yıl gibi kısa bir sürede sektörde ilk üç arasına girmeyi baflardığını söyledi.

Filo Kiralama Firmaları Vazgeçilmez Müşterilerimiz

Koluman Motorlu Araçlar Tic. A.Ş. Otomobil Satış Müdürü K. Altuğ Erciş
Koluman Motorlu Araçlar Tic. A.Ş. Otomobil Satış Müdürü K. Altuğ Erciş

Yaklaşık olarak yılda 1.500 adet yeni araç satıyoruz. Koluman Grubu olarak Türkiye’de satılan her dört Mercedes Benz marka otomobilin bir tanesini biz satıyoruz. Kuvvetli bir firmayız. Mercedes Benz’in en önemli bayileri arasında yer alan Koluman Motorlu Araçlar Tic. A.fi.’nin Otomobil Satış Müdürü K. Altuğ Erciş, Uludağ Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Mezuniyetinin ardından 1998 yılında Koluman Motorlu Araçlar’da Ticari Vasıta Satış Bölümü’nde çalışmaya başlayan ve bu sırada Yeditepe Üniversitesi’nde satış ve pazarlama alanında yüksek lisans yapan Erciş, askerliğinin ardından satış bölümüne geçer. 2004 yılında Showroom Müdürü olan ve 2005 yılından bu yana Koluman İstanbul’un Otomobil Satış Müdürlüğü’nü yürüten Altuğ Erciş ile Koluman’ın faaliyetleri ve araç kiralama firmaları ile ilişkilerini konuştuk.

Daha fazla

Neden Kış Lastiği?

Kış lastikleri yaz lastiklerden hem karışım hem de yapısal olarak farklı tasarlanmış lastiklerdir. Kış aylarında kullanılan yaz lastiklerinin performansı kış şartlarında yeterli olmaz. Bilinenin aksine kış lastikleri yalnızca karlı ve buzlu yollar için değildir. Özellikle Kasım – Nisan ayları arasında değişken soğuk hava ve yol koşullarında kontrollü ve güvenli sürüş sağlar. 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda yaz lastikleri yumuşaklıklarını kaybederler. Kış lastikleri özel kauçuk kombinasyonu sayesinde düşük sıcaklıklarda da esnekliklerini korurlar.
Daha fazla

Finansal Kiralama Sözleşmelerinde Değişiklik Yapan Sözleşmelerde Damga Vergisi Ve Harç İstisnası

Finansal kiralama sözleşmelerinde değişiklik yapan tadil sözleşmelerinin 3226 sayılı Finansal Kiralama Kanunu’nun 30. maddesi uyarınca Damga Vergisi ve harçtan istisna tutulmasına ilişkin açıklamalar Gelirler İdaresi Başkanlığı’nın 29.09.2010 tarihinde yayınladığı, HK-10/2010-1 sayılı sirkülerin konusunu oluşturmuştur. Buna göre;

3226 sayılı Finansal Kiralama Kanunu’nun 30. maddesi gereği, finansal kiralama sözleşmelerinin her türlü vergi, resim ve harçtan istisna tutulacağıhüküm altına alınmıştır. Nitekim 13 Seri No.lu Harçlar Kanunu Genel Tebliği ile söz konusu istisna hükmünün uygulama esasları belirlenerek sadece finansal kiralama sözleşmesinin değil, sözleşmenin hüküm ifade edebilmesi için gerekli olan noterde yapılacak işlemler, tapu sicilinin beyanlar hanesine şerh işlemleri ile gemi siciline şerh işlemlerinin de harçtan istisna edilmesi gerektiği açıklanmıştır. Daha fazla

Top