Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Yeni Dünya Düzeni Çok Hızlı Gelecek – İnan EKİCİ

Hepimizin bildiği gibi Aralık 2019’da Çin’de başlayan Covid–19 salgını kısa sürede 200’ün üzerinde ülkeye sıçradı. Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre vaka sayısı 40 milyona yaklaştı, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise ne yazık ki 1 milyon 100 bini aştı.

İçinde bulunduğumuz dönemin ekonomik koşulları ticari hayatta birçok zorluğa sebep oluyor. Küresel olarak ya da ülke olarak farklı zamanlarda ekonomik/ finansal krizler yaşadık. Bununla birlikte Covid–19 salgınına bağlı yaşanan kriz tüm dünya ülkeleri için yeni ve oldukça farklı. Daha önce bir benzerini yaşamadığımız bu salgınla mücadelede ülkelerin ve toplumların çok farklı tepkiler verdiğini gözlemliyoruz. Salgın sonrası toparlanmanın da ülkeden ülkeye ciddi farklılıklar göstereceğini söyleyebiliriz.

Daha fazla

Hyundai Assan Genel Müdürü – Murat BERKEL Röportajı

Koronavirüs salgını sonrası dünya ve Türkiye’ye ilişkin beklentileriniz neler? Kısa ve orta vadede ekonomiye ve otomotiv sektörüne dair öngörüleriniz nelerdir?

Dünya genelini etkisi altına alan pandemi sebebiyle ülke ekonomilerinin fazlasıyla etkilendiği bir süreçten geçiyoruz ve bu etkiler maalesef artarak devam ediyor. Dünya ekonomisinin önemli taşlarından olan otomotiv endüstrisinde, Asya, Avrupa ve Amerika pazarlarındaki duruşlar nedeniyle üretim ve satış tarafında ciddi kayıplar yaşandı. Özellikle Avrupa’da birçok ülkede markalar ve bayiler operasyonlarını geçici süreliğine durdurmak zorunda kaldı. Yılın son çeyreğinde Avrupa’da yaşanan vaka artışlarının devam edebileceği de muhtemel.

Daha fazla

Aksigorta Genel Müdürü – Uğur GÜLEN Röportajı

Operasyonel ve günlük kiralama firmalarına ne gibi hizmetler sunuyorsunuz? Bu hizmetlerinizin sağladığı faydalardan bahseder misiniz?

Aksigorta olarak, çoklu araç girişlerini yapay zekalı dijital asistan ADA ile günlerce sürecek bir operasyon sürecinden kurtarıp poliçe başına 2 dakikalık bir zaman diliminde hızlı bir şekilde sonuçlandırabiliyoruz. Kiralama firmalarına, düzenli olarak hasar/poliçe raporlarını araç klasmanı bazında sunabiliyoruz.

Daha fazla

Autorola Türkiye, Indicata Satış Direktörü – Aslı GÖKER Röportajı

Koronavirüs salgını sonrası dünya ve Türkiye’ye ilişkin beklentileriniz neler? Kısa ve orta vadede ekonomiye ve sektörünüze dair öngörüleriniz nelerdir?

2020 yılı başında tüm dünyada, Mart ayı itibarıyla da ülkemizde yoğun olarak etkilerini görmeye başladığımız COVID-19 salgınıyla birlikte çalışma ve sosyal hayatımızda, ulaşım ve seyahat tercihlerimizde büyük değişimler yaşanmaya başlandı.

Daha fazla

Küresel Ekonomi ve Piyasalar – Erkin ŞAHİNÖZ

Eylül’de 52,5 olarak ölçülen J.P. Morgan Küresel Bileşik PMI Endeksi Ekim’de 53,3’e yükselerek kürede ekonomik aktivitenin hızlanarak büyüdüğüne işaret etti. Hem üretim hem de yeni siparişlerdeki artış güçlendi. İş dünyasındaki güven düzeyinin son 28 ayın en yüksek düzeyinde kaydedilmesi büyümenin önümüzdeki aylarda da süreceğini gösteriyor.

Daha fazla

Özkaynakların Can Simidi Yeniden Değerleme – Aslı GEDİK

Otuz yıl önce şehrin in cin top oynayan, ıssız bir yerinden uygun fiyata arazi alıp, üzerine fabrikanızı kurmuşsunuz. O günden beri fabrikanız çalışmaya devam ediyor. Fabrikanın penceresinden kafanızı uzattığınızda bir bakıyorsunuz ki, eski çamlar bardak olmuş, o alabildiğince boş tarlalar şimdi AVM ve binalarla dolmuş. Vızır vızır trafik, şehrin göbeğinde kalmışsınız.

Daha fazla

Kâr Payı Dağıtımına İlişkin Kısıtlamaların Uygulanma Süresinin Uzatılması Kararı – Av. Duygu TURGUT

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle, ülke ve dünya ekonomisi ile paralel olarak pek çok ticaret şirketi ve tacir finansal olarak zor bir süreçten geçmektedir. Bu süreçte şirketlerin, tabiri caizse, önlerini kış tutmalarını sağlamak, ekonomik sınamalar karşısında ayakta kalabilmeleri ve sermayelerini koruyabilmeleri hedeflenerek kanunen birtakım önlemler öngörülmüştür.

Daha fazla

Operasyonel Kiralama Şirketlerinde Yıl Sonu Vergisel Hatırlatmalar – Hakan GÜZELOĞLU

Bir yılın daha sonuna gelirken Covid-19 pandemi süreciyle geçen gündemde, operasyonel kiralama sektörüne yönelik önemli vergisel hatırlatmaları yapmak ve dönem sonunda dikkate alınması gereken noktaları sizlerle paylaşmak istedik.

Örtülü Sermayesi Bulunan Şirketler İçin Sermaye Artırımında Son Gün Yıl Sonu

Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 12. maddesinde örtülü sermaye müessesesi düzenlenmiştir. Anılan düzenleme ile kurumların, ortaklarından veya ortaklarla ilişkili olan kişilerden doğrudan veya dolaylı olarak temin ederek işletmede kullandıkları Daha fazla

Arabuluculuk-Tahkim (MedArb) – Av. Nazım Can IŞIKTAÇ

Tahkim, taraflar arasındaki uyuşmazlığın milli mahkemeler yerine hakem olarak anılan kişi veya kişilerce kesin ve bağlayıcı olarak karara bağlanmasıdır. Arabuluculuk ise, arabulucu olarak anılan tarafsız ve bağımsız bir üçüncü kişinin tarafların dostane bir çözüme ulaşabilmesi amacıyla yapacakları görüşmelere yardımcı olmak ve görüşmelerin etkin biçimde yürütülmesini sağlamak üzere görevlendirildiği yöntemdir.

Daha fazla

Dijital Çağda Yerinde İncelemeler ve Otomotiv Piyasasına Yönelik Rekabet Hukuku Kaynaklı Güncel Gelişmeler – Caner K. ÇEŞİT & Burak Buğrahan SEZER

Dijitalleşmeyle birlikte rekabet otoritelerinin yerinde incelemelerdeki denetimlerinin ne şekilde devam edeceği merak konusu olmuştur. Rekabet Kurumu da bu gelişmelere kayıtsız kalmamış ve yerinde incelemelerde dijital verilerin ne şekilde analiz edileceğine dair aydınlatıcı düzenlemesini kamuoyuna duyurmuştur. Diğer taraftan, Avrupa Komisyonu, otomotiv parça tedarikçilerine yönelik soruşturma serilerinden bir yenisini daha karara bağlamıştır.

Daha fazla

Top