Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Vergi Uygulamalarında Elektronik Dönüşüm – Cenk ULU

Bilişim alanındaki gelişmeler hayatın her alanında devrim niteliğinde yenilikler getirmeye devam ediyor. Düşünsenize, günlük koşuşturmacada artık birbirimizle önceden buluşma yeri ve saati konuşmak yerine “lokasyon” atmaya başladık. Ya da şirketleri düşünün, artık belirli bir gruba hitap edecek ürünleri için kitle reklamları yerine yaş, statü veya ilgi alanları ile filtrelemeler yapabildikleri “sosyal medya” reklamlarını tercih eder hale geldiler.

Daha fazla

Otomotiv Endüstrisindeki Global Gelişmeler – Osman POLAT

Rekabet hukuku kuralları özellikle otomotiv endüstrisinde yoğun etki göstermektedir. Her ne kadar Türkiye’de sıklıkla yeni gelişmelerin yaşanmadığı düşünülse de aslında global olarak yeni uygulamalar ve kararlar otomotiv endüstrisinin gün be gün yeni rekabet hukuku dinamikleri ile karşı karşıya olduğunu ve bu endüstrinin rekabet hukuku ve kuralları bakımından her daim yeni başlıklar ile tartışılmaya devam edileceğinin işaretini veriyor. Bu yazımızda sizlere otomotiv endüstrisinin global arenada rekabet hukukuna konu olduğu gelişmeleri kısaca özetlemeyi hedefliyoruz.

Daha fazla

Türkiye’de aktivist yatırımcı olur mu? – Deniz Can YÜCEL

Bu şirket benim ama ne istersem yapamam…

Hissedarlık bir şirketi kontrol etmenin en kolay yolu olarak gözükse de, şirketin tüzel kişiliği pratikte kontrolün paylaşımını zorunlu kılmaktadır. Hissedarlar şirkete sermaye sağlamalarına rağmen, şirketin kaynaklarını yöneten yöneticiler, emeklerini paylaşan çalışanlar ve dış kaynak sağlayan bankalar ile kontrolü paylaşmak durumundalar.

Daha fazla

Değerlendirme – Özgür Tezer

Değerlendirmeye Türkiye’nin son 12 yıllık ekonomik görünümüne bakmakla başlamak gerekir zannediyorum. Ülkemizde 2002 yılında 231 milyar dolar olan GSYH’sı 2014 yılı sonunda 800 milyar Dolara çıkmıştır. Bu, yaklaşık 3,5 kat artış demektir. Elbette bu hepimizin yaşamında önemli bir kriter ancak bu artışın başarı derecesini ölçebilmek için Türkiye’nin de aralarında bulunduğu gelişmekte olan ülkeler grubunun toplam GSYH ’sının nereden nereye çıktığına bakmak gerekir.

Daha fazla

Neden kiralama? – Fevzi Türkay OKTAY

Yazı başlığını düşünürken bize anlatılan ODTÜ İşletme’nin rahmetli hocalarından Muhan Soysal’ın efsane bir sınavını ve bu sınavdan 100 tam puan alan efsane cevabı hatırladım. Muhan Hoca öğrencilerine o sınavda tek bir soru sorar, Why (Neden)? . Sınava katılan öğrenciler bu soruya derste öğrendikleri konularla bağlantılı uzun uzun cevaplar yazarken sınav sonuçları açıklandığında 100 tam puanı alan öğrencinin sorulan soruya gene aynı kısalıkta bir cevap verdiğini öğrenerek şaşırırlar, Why not (Neden olmasın).

Daha fazla

Özcan KEKLİK – Opel Türkiye Röportajı

Markanızın 2015 yılı için planlarınızdan bahseder misiniz?

2015 yılına Opel markamızın önemli oyuncularından Yeni Corsa modelimizde 1.0 litre 115hp’lik Stop/Start özellikli yeni motor seçeneğimiz ile girdik. 1.6 dizel otomatik şanzıman seçeneğini ilk kez Mokka modelimizde satışa sunduk. Merakla beklenen bu motor ve şanzıman seçeneğini Ekim ayında Amiral Gemimiz Insignia’da, Kasım ayında da Yeni Jenerasyon Astra modelimiz ile piyasaya sunacağız. Tamamıyla yenilenmiş iç ve dış tasarımı, en son iletişim ve bağlantı teknolojileri ile yeni Astra, markamızın kompakt sınıf geleneğinin en güçlü temsilcisi.

Daha fazla

Koray KAYA – Kredi Kayıt Bürosu Röportajı

Kurumunuz ve faaliyetleri hakkında bilgi verebilir misiniz?

Kredi Kayıt Bürosu 1995 yılında sektörün önde gelen bankalarının ortaklığı ile kurulmuştur. Finans kuruluşları arasındaki bilgi paylaşım hizmetinin yetkisi kanunen Kredi Kayıt Bürosu’na verilmiştir. Bankalar, leasing, faktoring, alacak sigortası ve tüketici finansman şirketleri gibi 200’e yakın üyesine, etkin veri ambarı yönetimi sayesinde akıllı finansal çözümler sunan Kredi Kayıt Bürosu, bu hizmetlerini 2013 yılında Findeks hizmet platformuyla bireylere ve reel sektöre de taşımıştır.

Daha fazla

Oto Plan Yönetim Kurulu Başkanı Mürşit UNAT Röportajı

Türkiye ekonomisi çalkantılı bir döneme girmiş gözüküyor, araç kiralama sektörü oldukça büyüdü gidişatı nasıl görüyorsunuz?

Türkiye ekonomisi gelişmekte olan bir ekonomi olarak 1994-2001-2008 ve 2015 yıllarında olmak üzere her 7 yılda bir yaşadığı sıkıntılı döneme yine girmiş gibi gözüküyor. Bu günü anlamak için geçmişi hatırlamak son derece faydalı olacaktır. Bir kere 1994 yılında sektör sadece kısa dönem kiralama yani ‘rent a car’dan ibaretti. Sektörün toplam araç parkı 1.500- 2.000’ler civarındaydı. Büyük çoğunlukla TL maliyetli yerli araç tercih edilmekteydi. Bu bilgiler çerçevesinde, 1994 krizinin sektörümüze etkisi sektörün boyutları sebebi ile son derece önemsizdir.

Daha fazla