Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Daha Alınacak Çok Yol Var

Hertz Genel Müdürü M. Nur Hidayetoğlu
Hertz Genel Müdürü M. Nur Hidayetoğlu

Türkiye’de günlük kiralamada işin şekli çok değişti. Sektöre ilk başladığım dönemlerde müşteri profilinin yüzde 75’i yabancıydı. Bugün gelmiş olduğumuz noktaya bakacak olursak, durum bunun tam tersi. Şu an yapılan işin yüzde 75’i yerli, yüzde 25’i yabancı kaynaklı. Günlük otomobil kiralama sektörünün öncü markalarından Hertz’in Genel Müdürü Nur Hidayetoğlu, çalışma hayatına Çukurova Üniversitesi’nde okurken aile işi olan araç kiralama ile başlamış. Profesyonel iş yaşamına okuldan sonra Hertz’le devam eden Hidayetoğlu, acentelikten Türkiye temsilciliğine uzanan süreçte Hertz’in bugünkü durumuna gelmesinde büyük paya sahip. Biz de kendisiyle işin mutfağından bu noktalara gelirken edindiği tecrübeleri, kiralama sektörünün durumunu ve Hertz Türkiye’nin dünü ve bugününü konuştuk.

Daha fazla

Yüzde 79’Luk Bir Sadakatle Çalışıyoruz

Audi, Bentley, Lamborghini, Bugatti Marka Genel Müdürü Giovanni Gino Bottaro
Audi, Bentley, Lamborghini, Bugatti Marka Genel Müdürü Giovanni Gino Bottaro

2009 bizim açımızdan çok başarılı bir yıldı, 6.251 adet Audi marka araç sattık. Bu Doğuş Otomotiv Audi tarihindeki en yüksek rakamımızdı. Otomotiv sektöründeki 17. yılını dolduran Gino Bottaro, hobisiyle tutkusunu profesyonel iş yaşamıyla birleştirmiş Türkiye’deki şanslı isimlerden biri. İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü’nden mezun olduktan sonra otomotiv sektöründeki çeşitli “Premium” markalarda çalışan Bottaro, 2002’de Doğuş Grubu’na dahil olduktan sonra Doğuş Oto’da Satış Sonrası Hizmetler Müdürlüğü ve daha sonra Bölge Direktörü olarak hizmet vermiş. 2006 yılından beri Bentley ve Lamborghini, 2007’de Audi’nin ve 2008’de Bugatti’nin de eklenmesiyle gruptaki bu dört “Premium” markadan sorumlu olarak görevini sürdüren Gino Bottaro ile Doğuş Otomotiv’in Kocaeli’deki yeni tesislerinde konuştuk.

Daha fazla

Top