Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Risk Yönetiminin Önemini Bir Kez Daha Hatırladık – İnan EKİCİ

Ülke olarak çok sarsıldığımız, milletçe yara aldığımız bir dönemden geçiyoruz. Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve çevre illeri de yoğun biçimde etkileyen deprem sonucu karşı karşıya kaldığımız büyük felaketin üzüntüsünü milletçe yaşıyoruz. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gerek bireyler, gerekse kurumlar olarak yaraların sarılabilmesi için hepimiz elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Sürecin en başında karavanları ile yüzlerce insana barınma imkanı sağlayan, temel ihtiyaçların karşılanması için elini taşın altına koyan TOKKDER üyesi firmalarımız; devamında da çadır, konteyner gibi barınma imkanlarının sunulmasını ve insani yardımların sürdürülebilir kılınmasını sağladı. Daha fazla

Opel Türkiye Genel Müdürü – Emre ÖZOCAK Röportajı

6 Şubat’ta Kahramanmaraş ve çevre illerde meydana gelen depremlerin neden olduğu felaketin üzüntüsünü derinden yaşıyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Afetin neden olduğu yaraların sarılması için milletimiz tek yürek olarak dayanışma örneği ortaya koyuyor. Firmanızın bu süreçte yardım çalışmaları oldu mu? Bunlardan bahseder misiniz?

Tüm Türkiye’yi derinden etkileyen büyük afetin ardından bünyesinde Opel’in yanı sıra Peugeot, Citroën ve DS gibi markaları bulunduran Stellantis Türkiye olarak sıra dışı bir yardım operasyonu gerçekleştirdik. Stellantis Türkiye, depremden etkilenen ve zarar gören bölgedeki tüm bayi teşkilatının bütün çalışanlarını ve ailelerini deprem bölgesinden çıkartmayı önceliklendirerek zorlu koşullar altında önemli bir lojistik operasyonu gerçekleştirdi ve yaklaşık ilk 4 günde 600 kadarı bebek olmak üzere küçük çocuklar ve yaşlılar olarak yaklaşık 1.200’ü aşkın kişiyi deprem bölgesinden tahliye etti. Antalya’da 350 odalı bir otel tutarak yetkili satıcılarının tüm çalışanlarına ve ailelerine güvenli ve sıcak bir alan yaratan Stellantis Türkiye, kapsamlı bir operasyonla yaklaşık olarak toplamda 1.500 kişiye yakın kişiyi bölgeden tahliye ederek, güvenli şekilde barınma ihtiyaçlarını karşıladı. Daha fazla

Autorola Türkiye Genel Müdürü – Oğuzhan SAYGI Röportajı

6 Şubat’ta Kahramanmaraş ve çevre illerde meydana gelen depremlerin neden olduğu felaketin üzüntüsünü derinden yaşıyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Afetin neden olduğu yaraların sarılması için milletimiz tek yürek olarak dayanışma örneği ortaya koyuyor. Firmanızın bu süreçte yardım çalışmaları oldu mu? Bunlardan bahseder misiniz?

Öncelikle Autorola Türkiye olarak meydana gelen deprem felaketinin üzüntüsünü derinden yaşadığımızı, Autorola Türkiye’nin yanı sıra 24 ülkede bulunan Autorola Grup çalışanları ve ailelerinin de dahil olduğu bir yardım kampanyası başlattığımızı ve elimizden gelen desteği göstermeye devam ettiğimizi belirtmek isterim. Umuyoruz ki ülkece yaralarımızı hızlıca saracağız, daha iyi günlerde gülümseten gelişmelere uyanacağız.

Daha fazla

Düşüyorum, Tutan Var mı? – Aslı GEDİK

Düşüyorum! Bir yandan kayak kayıyorum, bir yandan da düşüyorum. Diyeceksiniz ki düşmek- kalkmak bu sporun doğasında var. O zaman şöyle etrafınıza bir bakın bakalım: Enflasyon, küresel durgunluk, halen devam eden Rusya- Ukrayna savaşı, çipti, enerjiydi derken tedarik zinciri henüz toparlanamadı. Bir de üzerine artan faizler eklendi mi, ortam kaygan zemin. Şimdi söyleyin bakalım, ben düşüyorum da böyle bir ortamda finansal tablolardaki varlıklarınızın değeri düşmez mi? Düşerse kalkabilir mi? Hodri meydan! Bakalım hangimiz önce kalkacak.

Daha fazla

Anonim Şirket Pay Senetlerinin Ziyaı ve İptali – Av. Duygu TURGUT

I. Nama ve Hamiline Yazılı Pay Senetlerinin Kıymetli Evrak Niteliği

Anonim şirket paylarının devir ve tedavül yeteneğini kuvvetlendirmek, pay sahipliğini tevsik etmek ve paylar üzerinde yapılan hukuki işlemleri kolaylaştırmak amacıyla, kıymetli evrak niteliği taşıyan nama ve hamiline yazılı pay senetlerinin bastırılması mümkündür. Bununla birlikte, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun (“TTK”) öngördüğü azınlık pay sahiplerinin talebi ve hamiline yazılı pay senetleri bakımından şirket sermayesinin tamamının ödenmiş olması gibi, bazı hallerde pay senetlerinin bastırılması zorunludur.

Daha fazla

Deprem Vergisi ve Kurumlar İçin Matrah Artırımı – Hakan GÜZELOĞLU

Öncelikle ülkece yaşadığımız elim deprem felaketi sebebiyle kaybettiğimiz vatandaşlarımız için baş sağlığı diliyor yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Deprem felaketinde zarar gören 10 ilimizin yaralarını bir nebze sarmak için daha önce kanun teklifi olarak hazırlanan yapılandırma kanununa ek vergi adı altında deprem vergilerinin getirildiğini görmekteyiz.

Yapılandırma Kanunu olan 7440 sayılı Kanun 12 Mart 2023 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete ile yürürlüğe girdi. Bu yazımızda 2022 yılının kurumlar vergisi beyannamesi üzerinde hesaplanarak ödenecek olan deprem vergisi ve yapılandırma kanununun kurumlar vergisi matrah artırımı ile ilgili önemli gördüğümüz hususlarını sizlerle paylaşmak istedik.

Daha fazla

Rekabet Kurumu Araç Kiralama Sektöründeki Bilgi Değişimlerine Mercek Tutuyor – Mustafa AYNA & Selim TURAN

Rekabet Kurulu’nun geçtiğimiz yıllarda araç kiralama faaliyetlerinde bulunan firmaların Rekabet Kanunu’nu ihlal edip etmediklerinin tespit edilmesine yönelik olarak yürüttüğü önaraştırmaya ilişkin gerekçeli karar geçtiğimiz günlerde Rekabet Kurumu’nun internet sitesinde yayımlandı. Bu sayıdaki yazımızda Rekabet Kurulu’nun kararında belirtilen hususları sizlerin dikkatine sunarak oto kiralama sektöründe nelere dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayacağız.

Daha fazla

Değer Kaybı, Destekten Yoksun Kalma ve Sürekli Sakatlık Tazminatı Hesaplamasında Yeni Dönem – Av.Sedat TARLACI

Anayasa Mahkemesi yakın zamanda değer kaybı, destekten yoksun kalma ve sürekli sakatlık tazminatının hesaplama yönteminin değişmesine neden olacak bir karara imza attı[1]. Bu karara göre, sigorta şirketlerinin tazminat borcu hesaplamalarında da artık Türk Borçlar Kanunu (“TBK”) hükümleri uygulanacak, gerçek zarar hesaplaması yapılacaktır. Peki hesaplama yöntemindeki bu değişiklik ne anlam ifade etmektedir?

Daha fazla

Top