Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Leaseurope’un 2016 yılı Kongresi gerçekleştirildi

Leaseurope'un 2016 yılı kongresi 6-7 Ekim 2016 tarihinde Atina'da gerçekleştirildi. Her sene olduğu gibi kongreye ilgi yüksekti. Kongre, Avrupa operasyonel kiralama, günlük kiralama ve finansal kiralama endüstrilerinden 500'ü aşkın üst düzey sektör yöneticisini ağırladı. Toplantıya katılanlar sektör liderleri güncel akımlar ile ilgili ilginç sunumlarını dinleme fırsatı bulmanın yanı sıra farklı şirketlerin temsilcileri ile tanışarak fikir alışverişinde bulunma şansı yakaladılar.

Daha fazla

Türkiye’nin ‘Green Card’ı Turkuaz Kart – Ekin Altıntaş

Doğru yeteneği doğru yerde değerlendirmek, küreselleşen dünyada şirketlerin karşısına çıkan en büyük güçlüklerden biri. Bu durum şirket yöneticilerini o kadar düşündürüyor ki, PwC’nin, bu sene 83 ülkede 1400 şirket yöneticisinin katılımıyla 19. kez gerçekleştirdiği CEO araştırmasına göre, doğru yeteneği bulmak ve doğru yerde değerlendirmek küresel şirketlerin CEO’larının uykularını kaçıran problemler arasında 4. sırada yer alıyor.

Daha fazla

Av. Bahadır Balki & Mustafa Ayna – Actecon Makalesi

Amerika ve Avrupa Birliği rekabet otoriteleri son zamanlarda Apple, Google, Gazprom gibi şirketlerin rekabet ihlallerine karşı soruşturmalarını sürdürürken; diğer yandan kartellere yönelik açtığı savaşı da son hızla sürdürmeye devam ediyor. Otomotiv sektörü de rekabet otoriteleri tarafından sürekli takip edilmekte ve son zamanlarda birçok ceza kararına konu olmakta. Nitekim Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı Anti Tröst Bölümü (Department of Justice Antitrust Division), Ağustos Konunun Önemi Komisyon’un kamyon üreticilerine açtığı bu soruşturma ile birlikte 1997 yılından 2011 yılına kadar 14 yıl boyunca aralıksız olarak uygulandığı tespit edilen kartel anlaşması rekor bir ceza verilerek sona erdirildi. Bu kadar büyük bir cezanın çıkmasının ana sebeplerinden biri şüphesiz uzun yıllardır bu kartelin süregelmesi. Ancak tek sebebin bu olmadığını da belirtmek lazım. Soruşturma konusunu oluşturan kamyonların Avrupa ticaretinde oynadıkları hayati rol ayında motorlu taşıt parçaları pazarlarında faaliyet gösteren Hitachi ve Nishikawa’nın fiyat tespiti, pazar paylaşımı, ihalelerde danışıklı hareket gibi ağır rekabet ihlallerine dâhil olduklarını tespit eden kararlarını duyurdu.

Daha fazla

Yeni Değişikliklerle Türkiye’de İş Yapmak Kolaylaşıyor – Av. Duygu Turgut

9 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan 6728 sayılı Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile yapılan değişiklikler ile yerli ve yabancı yatırımların desteklenmesi ve Türkiye’de iş yapılmasının kolaylaştırılması amaçlanmıştır. İlgili düzenleme ile yapılan değişiklikler temel olarak şirketleri, bankaları ve finansal kurumları ilgilendirmektedir. Bundan böyle şirketler daha hızlı kurulup tasfiye olabilecek, banka teminat mektupları daha kolay dağıtılabilecek ve çekler daha güvenilir bir ödeme metoduna dönüşecektir. Bu değişikliklerin yanı sıra şirketlerin faaliyetlerini kolaylaştırmak adına vergisel açıdan da önemli yenilikler getirilmiştir. Bu ayki yazımızda bu değişiklerin detaylarını ve doğurduğu avantajları ele alacağız.

Daha fazla

6736 Sayılı Kanun ile Getirilen “Vergi Affı” ve “Varlık Barışı” Fırsatı – Hakan Güzeloğlu

6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun 19.08.2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Söz konusu Kanun, vergi aslı, vergi cezaları, gümrük vergisi, gümrük cezaları, gecikme faizi, gecikme zammı, idari para cezaları, işletmede mevcut olduğu halde kayıtlarda yer almayan emtia, makine, teçhizat ve demirbaşlar ile kayıtlarda yer aldığı halde işletmede bulunmayan emtia, kasa mevcudu ve ortaklardan alacakların beyanı, SGK borçları ve bunlara bağlı gecikme cezası ve gecikme zammı alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeler ile bazı varlıkların milli ekonomiye kazandırılmasına (varlık barışına) ilişkin düzenlemeleri kapsamaktadır.

Daha fazla

Fevzi Türkay Oktay Makalesi

Son çeyreğe girerken,

Başarısız darbe girişimiyle sarsılan ülkemiz yılın son çeyreğine içeride ve dışarıda riskleri artıran gelişmelerle giriyor.

Derecelendirme kuruluşu Moody’in kredi notumuzu düşürmesiyle artık yatırım yapılabilir ülke statüsünde değiliz. Bu yüksek dış kaynak bağımlılığımız yüzünden maliyetlerin artacağı anlamına geliyor, yani yabancı krediler pahalı gelecek ve direkt yatırımlar azalacak.

Daha fazla

Mürşit Unat – TOKKDER Yönetim Kurulu Üyesi Röportajı

Dünyadaki mobilite trendinin otomotive ve Türkiye’deki taksi sektörüne etkisini TOKKDER Yönetim Kurulu Üyesi Mürşit UNAT ile konuştuk.

Otomotiv sektörü ve bağlı hizmetlerde müthiş bir değişim yaşıyoruz. Bunun hayatımıza etkileri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Özellikle bilgi sistemlerindeki baş döndürücü gelişim hayat tarzımızı da otomotiv sektörünü de çok değiştirdi ve değiştirmeye devam ediyor. Artık “Mobilite” her dile girmiş çok önemli bir kavram.

Daha fazla

Didem Altuğlu Öztaş – Seat Türkiye Röportajı

Markanızdan, 2015 yılının nasıl geçtiğinden, yeni proje ve planlarınızdan bahseder misiniz?

SEAT ve Türk otomotiv sektörü adına 2015 çok olumlu bir yıldı diyebilirim. Markamız özelinde baktığımızda, 2012 yılından bu yana art arda büyüme gerçekleştirdiğimiz 4. yılı geride bıraktığımızı görüyoruz. 2012 yılında 5 binli satış hacimlerinden 2015 yılı sonunda 17 bin adetli satış rakamlarına ulaştık. Globalde de son 2 yıldır SEAT’ın dünyada en hızlı büyüyen ülkelerinden biri konumundayız. Binek otomotiv pazarı büyüme oranının üzerinde bir büyümeye imza attığımız için SEAT adına hedeflerin gerçekleştirildiği bir yılı tamamladık diyebiliriz. Bu başarıda özellikle odaklandığımız konu filo satışları oldu. 2014 yılına göre filo satışlarımızı yüzde 70 oranında artırdık.

Daha fazla

Kasım Akdeniz – Kredi Kayıt Bürosu Röportajı

Kredi Kayıt Bürosu ve faaliyetleri hakkında bilgi verebilir misiniz?

Kredi Kayıt Bürosu (KKB) 1995 yılında sektörün önde gelen bankalarının ortaklığı ile kurulmuştur. Kanunen verilmiş olan yetkiye dayanarak Türkiye Bankalar Birliği adına Türkiye’deki tüm banka ve finans kuruluşları arasında kredi müşterilerine yönelik bilgi paylaşımını sağlar. İleri seviyede güvenlik önlemleri ve teknoloji kullanarak analiz ettiği risk bilgilerini ihtiyaca yönelik finansal ürün ve hizmetlere dönüştüren Kredi Kayıt Bürosu, bankalar, finans kuruluşları, leasing, faktoring, alacak sigortası ve tüketici finansman şirketleri olmak üzere 200’den fazla üyeye sahip. Kişi ve kurumların finansal itibarlarını yönetebilmeleri için önemli araçlar sunan KKB bünyesinde 2014 yılında bireylere ve reel sektöre yönelik olarak tasarlanmış yeni finansal hizmetler platformu Findeks hayata geçirildi. Bu platform ile bireylerin yanı sıra kurum ve kuruluşların da risklerini yönetebilecekleri finansal çözümler tasarlanmaya devam ediliyor.

Daha fazla

Top