Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Tek şarj ile 280 km yapan elektrikli araçlar yola çıktı

Özkan Derindere ve Önder YOL tarafından 2007 yılında kurulan Derindere Motorlu Araçlar (DMA), Türkiye Otomotiv Sektörü’nün önemli kilometre taşları arasında yer alacak olan DMA teknolojisi ile ürettiği elektrikli araçları yola çıkarıyor. Türkiye’nin “ilk ve tek” Tip Onay Belgesi’ni alan DMA teknolojisine sahip elektrikli araçlar, tek şarj ile yaklaşık 280 kilometre yol kat edebiliyor. Şehir şebekesinin her yerinden temin edilebilen 220 V kaynak ile yaklaşık 8 saatte tam olarak şarj edilebilen elektrikli araçlar için isteğe bağlı olarak, ülke genelinde kurulmuş ve sayıları her geçen gün artan Avrupa Standardı tip 2 şarj istasyonlarından da faydalanılabiliyor.

“Yılda 1.200 elektrikli araç üretim kapasitesine sahibiz”

Projenin, DMA teknolojisi kullanılarak elektrikli otomobil üretme projesi olduğunu anlatan DMA Kurucu Ortağı Özkan DERİNDERE, elektrikli araçların geleceğine inandıklarını ve bu konuya yatırım yapma kararı aldıklarını anlattı. Proje için gereken finansmanı tamamen kendi öz kaynaklarından karşıladıklarını söyleyen Özkan DERİNDERE “Proje kapsamında şu ana kadar yapılan ve bundan sonra da yapacaklarımız ile otomotiv sektörüne ve ülke ekonomisine pozitif katkılar sağlamayı hedeşiyoruz. Bu araçların sağladığı faydaları göz önüne aldığımızda, bu proje geleceğe güvenle bakmak isteyen herkesin projesidir” dedi.

Menzili ve batarya avantajı ile rakipsiz

Projenin mühendislik çalışmalarını üstlenen DMA Teknolojisi ve üretimi DMA – Derindere Motorlu Araçlar’a ait elektrikli araçlar satış ve kiralamaya sunuldu. Aracın en önemli parçası olan elektronik beyin üniteleri ve buna ait yazılımları tamamen DMA tarafından geliştirilen elektrikli araçlar, tek şarj ile yaklaşık 280 km yol yapabiliyor. Türkiye’nin “ilk ve tek” TSE Tip Onay Belgesi’ne sahip olan elektrikli araçlar, teknolojisi ve menzili ile sektörde rakipsiz olma özelliği ile dikkat çekiyor. Kurucu Ortağı Önder YOL, elektrikli araçların ekonomik önceliği olan kullanıcılar için tasarruf anlamına geldiğini, diğer kullanıcılar için çevreci özellikleri ile ön plana çıktığını anlattı.

Teknolojik üstünlükleri ile fark yaratıyor

DMA teknolojisine sahip araçların, birçok teknolojik üstünlüğü de bünyesinde barındırdığını ifade eden DMA Ar-Ge ve Üretim Direktörü Alper BAYKUT, araçların sürekli olarak kullanıcısını bilgilendiren multimedya sistemine ve uzaktan erişim teknolojisine dikkat çekti. BAYKUT, kullanılan DMA Multimedya Sistemi’nin ara yüzü sayesinde sürücü ve yolcularını sürekli bilgilendirerek; aracın şarj, hız ve kullanım durumuna ilişkin birçok veriyi anlık olarak aktardığını ve sürüş güvenliğini artırdığını ifade etti.

Teknolojisi ve üretimi DMA – Derindere Motorlu Araçlar’a ait elektrikli araçlar satış ve kiralamaya sunuldu. Aracın en önemli parçası olan elektronik beyin üniteleri ve buna ait yazılımları tamamen DMA tarafından geliştirilen elektrikli araçlar, tek şarj ile yaklaşık 280 km yol yapabiliyor. Türkiye’nin “ilk ve tek” TSE Tip Onay Belgesi’ne sahip olan elektrikli araçlar, teknolojisi ve menzili ile sektörde rakipsiz olma özelliği ile dikkat çekiyor.

Tüketicilere ve şirketlere hem kiralama hem de satın alma alternatişeriyle sunulan elektrikli araçların satış fiyatı 120 bin TL seviyesinde iken; operasyonel filo kiralama fiyatları ise aylık 900 Euro seviyesinde.