Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Dünyayı Korumayı İş Yapış Şekli Olarak Benimseyen Şirketler Rekabette Farklılaşacak – İnan EKİCİ

Yıl sonuna doğru yaklaştığımız bu günlerde, pandeminin etkileri hala devam ediyor. Geçen senenin tecrübesiyle artık bitecek de diyemiyoruz. Sanayi üretimi açısından baktığımızda pandeminin sebep olduğu en önemli sorunların başında tedarik zincirinde yaşanan aksamalar geliyor. Küreselleşmenin bir uzantısı olarak, sanayi kuruluşları üretim yapmak için ihtiyaç duydukları malzeme, parça ve maddeleri dünyanın farklı coğrafyalarından tedarik ediyor. Küresel tedarik zincirinde pandemi kaynaklı yaşanan bozulma, otomotiv sanayi de dahil birçok sanayiyi olumsuz etkiliyor. Özellikle otomotiv üretiminde yaşanan yarı iletken tedariki kaynaklı araç arzı sorunu, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de araç kiralama sektörünün performansını etkiliyor.

Daha fazla

Fiat Satış Direktörü – Mahmut Karacan Röportajı

Covid- 19 salgını halen tüm dünyayı etkilemeye devam ediyor. 2021 yılının kalan bölümünde dünya ve Türkiye’ye ilişkin beklentileriniz neler? Kısa ve orta vadede ekonomiye ve otomotiv sektörüne dair öngörüleriniz nelerdir?

Geçtiğimiz yıldan bu yana devam eden Koronavirüs etkilerini, 2021 yılı boyunca da görmeye devam ettik. Otomotiv sektöründe, markaların satış performanslarının üretim ve bulunurlukla orantılı olduğu, mevcut talebin karşılanmasında zorluklarla karşılaşıldığı bir dönem yaşıyoruz. Tüm bu olumsuzluklara rağmen Fiat markası olarak son 3 aya, lider olarak girmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. 2021 yılının sonuna kadar bu performansımızı devam ettirip üçüncü kez, üst üste “en çok tercih edilen marka” olma hedefimize ulaşmayı ümit ediyoruz. 2021 yılının son çeyreğinde makro ekonomik göstergelerin sektöre olumsuz yansımaları ve artan maliyetlerin etkisini göreceğiz. Ayrıca sektörümüzün, talebi karşılayacak üretim performansını yakalamaya çalışacağı bir dönem olacağı görüşündeyiz.

Daha fazla

Euromaster Türkiye Genel Müdürü – Jean Marc Penalba Röportajı

Euromaster ve faaliyetlerinden bahseder misiniz?

Euromaster, yüzde 100 Michelin Grubu iştiraki olan, 1991 yılında Avrupa’da kurulan bir servis ağı. Bugün, Avrupa’da 17 ülkede 2 bin 400’den fazla bütünleşmiş ve franchise servis noktalarıyla hizmet veriyoruz. Euromaster olarak, perakende ve kurumsal müşterilerimize lastik satışının yanında orijinal ekipman onaylı ürünlerle profesyonel araç bakım çözümleri sunuyoruz. Lastik almak için gelen müşterilerimize sunduğumuz ücretsiz check-up hizmetimiz sayesinde, araçlarındaki fren sistemi, yağ değişimi, akü, silecek gibi ihtiyaçları tespit edebiliyor, onayları olması halinde bu eksikleri de gideriyoruz. Yani lastik satışından periyodik araç bakımına kadar sunduğumuz tüm çözümlerle hem ürün hem de hizmet satan bir servis anlayışına sahibiz. Euromaster servis noktalarımızda, araç üreticilerinin tavsiyeleri doğrultusunda orijinal ekipman onaylı kaliteli ürün ve profesyonel hizmet sunmak bizim için çok önemli.

Daha fazla

Bir Araya Gelmek, Başlangıçtır; Beraber Çalışabilmek İse Başarı – Erkin ŞAHİNÖZ

Danışmanlığını yaptığım şirketlerin, temaları çok farklı olsa da konferanslarıma gelen katılımcıların benden en sık duyduğu sloganlardan biridir: “Dünün yöntemleri ile bugünü yönetenler yarın olmayacaklar.”

Yıllardır pratisyen olarak sahada alın ve akıl teri akıtan biri olarak şirketlerimizin sermaye yönetimi, varlık yönetimi, likidite yönetimi, ürün karlılığı yönetimi, serbest nakit akışı üzerinden stratejik yönetim, yetenek yönetimi ve dönüşüm yönetimi alanlarında ciddi zayıflığı olduğunu gözlemliyorum.

Daha fazla

Türk Hukukunda Şarta Bağlı Sermaye Artırımı – Av. Duygu TURGUT

Giriş

Sermaye taahhüdü yoluyla sermaye artırımı ve iç kaynaklardan sermaye artırımı dışında hukukumuzda üçüncü bir sermaye artırım türü şarta bağlı sermaye artırımıdır. Bu artırım türünde amaç, belli özelliklere sahip kimseleri belirli şartlar ile pay sahibi yapmak suretiyle Şirket’e finansman sağlamak ve şirketlerin ticaret hayatının dinamizmine uyum sağlamasını kolaylaştırmaktır.

Daha fazla

Yenileme Fonu ve Yeniden Değerleme Uygulamasının Karşılaştırılması – Hakan GÜZELOĞLU

Son yazılarımızda önemle vurgulamakta fayda gördüğümüz ve başta sizler operasyonel kiralama şirketlerinin aktifindeki binek otomobillerin kayıtlı değerlerini yukarı çekecek olan yeniden değerleme uygulamasını gerçekleştirmek için bu senenin sonuna kadar vaktimiz bulunuyor.

Yeniden değerleme uygulamasına ilişkin Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği 16 Temmuz 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Yeniden değerleme uygulaması operasyonel kiralama şirketleri için aktiflerindeki binek otomobilleri 2021 Mayıs Ayı Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi ile 2021 Mayıs Ayı değerlenmiş değerlerine getirmeye fırsat tanıyor.

Daha fazla

Kişisel Verilerin Korunması Mevzuatı Açısından Araç Kiralama Şirketleri Tarafından Dikkat Edilmesi Gereken Bazı Hususlar – Av. Kerim ÇETİN

Araç kiralama sektörü, kiraya verilen aracın değeri ve kira bedeli arasında yer alan uçurumdan dolayı araçların iade edilmemesi noktasında önemli bir riskle karşı karşıya kalmaktadır. Bu nedenle sektör paydaşları, ekonomik çıkarlarını korumaya yönelik çözüm yolları aramaktadır. Ülkemizde araç kiralama sektörünün çatı derneği konumundaki TOKKDER de “araç kiralama şirketlerinden kiralanarak, iade yükümlülüğü doğmasına rağmen iade edilmeyen, hukuki dayanaktan yoksun olarak kullanılmaya devam edilen ve / veya suça konu edilen araçlar” sorununa çözüm üretmek adına ilgili devlet kurumları nezdinde girişimlerini sürdürmektedir.

Daha fazla

Rekabet Kurulu, FCA ve PSA Arasındaki Birleşme İşlemine Koşullu Olarak İzin Verdi – Caner K. ÇEŞİT & Bahadır ASLAN

Otomotiv sektörü yakın zamanda oldukça ses getiren bir birleşme işlemine şahitlik etmiştir. Fransız otomobil üreticisi Peugeot S.A.’nın (“Peugeot”) İtalyan – Amerikan otomobil üreticisi Fiat Chrysler Automobiles N.V. (“FCA”) bünyesine katılması yoluyla iki teşebbüsün birleşmesine ilişkin olarak teşebbüsler, Rekabet Kurumu’na izin başvurusunda bulunmuştur. Bildirilen işlem neticesinde, PSA’nın hukuki varlığı sona erecek olup, FCA hukuki varlığını devam ettirecektir. Bununla birlikte işlemin kapanmasını müteakiben FCA’nın “Stellantis” olarak anılacak yeni bir bünyede varlığını sürdüreceği bildirilmiştir.

Daha fazla

Top