Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Holding veya grup şirketlerinin bankalardan alıp gruba bağlı şirketlere kullandırdığı kredilerde KDV şoku – Zeki Gündüz

Geçmişte başlıktaki konu tartışılmış ve çözülmüştü. Ancak Danıştay Vergi Dava Dairelerinin 25.01.2017 tarihinde verdiği bir kararla çarşı karıştı.

Mali İdarenin konuya ilişkin görüşü neydi?

Mali İdare bu konuda, “Holding veya grup şirketi, bankalardan aldığı krediyi gerek olduğu gibi, gerekse parça parça ilişkili şirketlere kullandırdığında, sadece bu iş için bir hizmet bedeli alıyorsa o kısım için KDV’li fatura düzenlenmelidir.” mealinde görüşler vermiştir.

Daha fazla

Kuruluştan doğan sorumluluk – Duygu Turgut

I. Kuruluştan Doğan Sorumluluk Sebepleri

Anonim şirket kuruluşunda sorumluluğa yol açan sebepler üç ana maddede düzenlenmiştir.

A. Belgelerin doğru olmaması

TTK kapsamında anonim şirketin kuruluşu ile ilgili belgelerin, izahnamelerin, taahhütlerin, beyanların ve garantilerin yanlış, hileli, sahte, gerçeğe aykırı olmasından, gerçeğin saklanmış bulunmasından ve diğer kanuna aykırılıklardan doğan zararlardan, belgeleri düzenleyenler veya beyanları yapanlar ile kusurlarının varlığı hâlinde bunlara katılanlar sorumlu tutulmuştur.

Daha fazla

Derneğimiz, sektörün tek ortak sesidir – İnan Ekici

TOKKDER 19. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda üyelerimiz yeni yönetimi seçerek bizleri 2 yıllık bir süre için görevlendirdiler. Gösterdikleri güven için şahsım ve Yönetim Kurulumuz’un tüm diğer üyeleri adına tekrar teşekkür ederim.

Geride bıraktığımız dönemlerde görev yapan arkadaşlarımız dernek faaliyetlerini kararlılıkla sürdürerek, derneğimizin, sektörümüzü başarıyla temsil etmesini sağladılar; başta geçmiş dönem başkanımız Sayın Türkay OKTAY olmak üzere, TOKKDER Yönetim Kurulu ve Organlarının görevlilerine katkıları için bir kez daha teşekkür ederim.

Daha fazla

Pirelli Türkiye CEO’su – Gian Paolo Gatti Comini Röportajı

Firmanızdan ve faaliyetlerinden bahseder misiniz?

Pirelli’nin 1962 yılında İzmit’te kurduğu fabrika, Türkiye’deki ilk lastik üretim tesisiydi. Fabrika, otomobil, hafif ticari araç, Cinturato ailesi gibi yeşil performans olarak da adlandırılan çevre dostu lastiklerinin üretimlerinin yanı sıra 2007’den bu yana her yıl motor sporları için de yaklaşık 403 farklı türde lastik üretiyor. Fabrikanın 20 bin m² büyüklüğündeki ek tesisinde 250’den fazla çalışan sadece yarış lastikleri üretiminde görev yapıyor.

Daha fazla

Fiat Satış Direktörü – Mahmut Karacan Röportajı

Markanız ve 2018 yılı için planlarından bahseder misiniz?

Egea modelimiz 2017 yılında da lokomotif görevi gördü; Fiat Egea, 2016 yılında olduğu gibi Türkiye’nin en çok tercih edilen modeli olma başarısını sürdürdü. Fiorino ve Doblò modellerimiz de sınıflarındaki liderliklerini sürdürdüler. Fiat Fiorino’nun model yelpazesine sonbaharla birlikte yeni bir benzinli motor seçeneği daha sunduk. 2018 yılında Fiat ve Fiat Professional markaları olarak tüm modellerimizle müşterilerimiz için daha fazla değer yaratmaya, yeni hizmetler sunmaya ve pazardaki varlığımızı güçlendirmeye devam edeceğiz.

Daha fazla

Top