Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Aile şirketlerinin geleceğe taşınmasında kurumsallaşmanın önemi – Mustafa Doğrusoy

En az iki neslin şirkette çalıştığı, şirketin kurulmasındaki amacın aile geçimini sağlamak, mirasın dağılmasını önlemek olduğu ve ailenin geçimini sağlayan kişinin başlangıçta şirketi idare ettiği, yönetim kademelerinin önemli bir bölümünde aile üyelerinin yer aldığı veya kararların alınmasında büyük ölçüde aile üyelerinin etkili olduğu şirketler olarak tanımlanan aile şirketlerinde, kurumsallaşma en önemli konulardan biridir.

Daha fazla

Bakanlıklarda Gündem Lastik Sektörü – Ertuğrul Can Canbolat & Mustafa Ayna

Türkiye lastik sektöründe geçtiğimiz seneden beri gerçekleşen yatırımların yanı sıra düzenleyici kamu kurumları tarafından çeşitli düzenlemeler getirilmekte ve lastik ithalatına ilişkin olarak bir dizi önlem alınmaktadır. Nitekim lastik sektörünün bu sene de diğer sektörlere nazaran daha ön planda ve gündemde olacağı, düzenleyici otoritelerin öncelikli odak noktalarından birini teşkil edeceği ve dolayısıyla yeni düzenleme ile önlemlerin hız kesmeden devam edeceği aslında ilk dört ayın değerlendirilmesinden belli oluyor.

Daha fazla

Filo Kiralama Şirketlerinde Özellikli Vergi Uygulamaları 2 – Hakan Güzeloğlu

Öncelikle, filo kiralama sektörünü olumlu olarak ileriye götüreceği ön görülen ticari araçların da kiralanabilmesini sağlayacak Karayolları Yönetmeliğinin yeniden gözden geçirilmesine ilişkin gelişmeleri yazılı basından takip etmekteyiz. Bu konuda temennimiz söz konusu değişikliğin yapılması ile ticari araçların da kiralanabilmesinin önünün açılmasıdır. Yazımızın bu ikinci bölümünde filo kiralama şirketlerinin karşılaştığı bazı uygulamalardan vergisel sonuçlar doğurabilecek ve özellik arz ettiğini düşündüğümüz konulara yer vermek istedik.

Daha fazla

Büyürken kaliteli insan kaynağını da büyütmek… – Fevzi Türkay Oktay

Referandum sonrası önemli bir belirsizliğin ortadan kalkmasıyla ekonominin tüm aktörleri ana işlerine odaklandılar. Aynı odağın hükümet tarafında oluşması ve atılan somut adımlarla genelde iyimser bir havanın oluştuğunu söylemek çok yanıltıcı olmaz. Ancak mevcut konjonktür kaliteli işgücü yetiştirmede ve iş yaratmada yetersiz kalıyor. Bu da iyimser havanın sürekliliği ve kalıcılığı için en önemli tehditlerden bir tanesi.

Daha fazla

Opel Türkiye – Özcan Keklik Röportajı

Markanızdan ve 2017 yılının ilk çeyreğinin nasıl geçtiğinden bahseder misiniz?

2017 yılını değerlendirmeye başlamadan önce, 2016’nın Opel markamız için hem ülkemiz hem de Avrupa genelinde olumlu geçtiğini mutlulukla söyleyebilirim. Ülkemizde de dahil olmak üzere 12 Avrupa ülkesinde satışlarımızı ve pazar payımızı artırmayı başardık. Avrupa genelinde 1 milyon satış rakamına, geçen seneye kıyasla bir ay önce, Kasım başında erişmeyi başardık.

Daha fazla

Top