Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

TOKKDER Çalışma Komiteleri’ne taze kan

TOKKDER çatısı altında 2015 yılında çalışmalarına başlayan çalışma komiteleri hız kesmeden çalışmalarını sürdürüyor.

2016 yılında yeni üyelerin katılımıyla kan tazeleyen çalışma komiteleri TOKKDER yönetim kurulu tarafından sektörün ihtiyaçlarına göre belirlenen konularda çalışma yaparak TOKKDER yönetim kuruluna öneriler sunuyor. Çok sesliliğin ön plana çıktığı, birçok farklı görüş ve önerinin ortaya koyulduğu komite toplantılarının tek amacı araç kiralama endüstrisine fayda sağlayacak projelere imza atmak.

Daha fazla

Anonim ve Limited Şirketlerde Paysahibinin Şirkete Borçlanma Yasağı – Av. Duygu TURGUT

6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu (TTK) eski kanunda yer almayan bir düzenleme ile, anonim ve limited şirketlerde paysahibinin ve paysahibi olmayan yönetim kurulu üyelerinin ve yakınlarının şirkete borçlanmalarını kural olarak yasaklamıştır. TTK’nın ilgili maddeleri, kanunun yürürlüğe girmesinden 4 gün önce yürürlüğe giren 6335 sayılı “Türk Ticaret Kanununun Yürürlüğü ile Türk Ticaret Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile değiştirilmiş ve yasakların kapsamı büyük ölçüde daraltılmıştır. Bu yazımızda şirketler ve paysahipleri için önem arz eden, TTK’nın “paysahibinin şirkete borçlanma yasağı” başlıklı 358. maddesini ele alacağız.

Daha fazla

Önder Göker – Hyundai Assan Genel Müdürü

Markanızdan, 2016 yılının nasıl geçtiğinden, yeni proje ve planlarınızdan bahseder misiniz?

Hyundai Motor Grubu olarak tüm dünyada toplam 100 milyon adetlik satışa ulaşmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Hyundai Grubu bu önemli satış başarısını sadece 54 yıl içerisinde gerçekleştirdi ve dünyanın önde gelen birçok otomotiv markalarını da geride bırakmış oldu. Markamızın Kore dışındaki ilk fabrikası olan Hyundai Assan İzmit Fabrikamız, şu an Türkiye’de en çok binek otomobil üretimi gerçekleştiren ikinci fabrika konumunda. Her yıl 40’tan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren, yurt dışına en çok binek araç gönderen ikinci fabrikayız.

Daha fazla

Murat Bilgiç – Türkiye İş Bankası Röportajı

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Murat BİLGİÇ, "Sektörün gelişmesindeki dört ana unsur olan iç pazar talep istikrarı, potansiyel ihracat pazarlarına yakınlık, nitelikli yan sanayi ve efektif tedarik zinciri göz önüne alındığında, operasyonel kiralama faaliyetlerinin, kurumsal amaçlı araç talebini organize etmesi ve istikrar kazandırması bakımından iç pazar talebine değer kazandırdığı görüşündeyiz" dedi.

Daha fazla

Global Fleet Zirvesi Türkiye 18-20 Nisan 2017 Tarihlerine Ertelendi

Haziran 2015’de ilki gerçekleştirilen ve bu yıl yine TOKKDER’in desteği ile 20-22 Eylül 2016 tarihlerinde Intercontinental Otel İstanbul’da gerçekleştirilmesi planlanan Global Fleet Zirvesi Türkiye 18-20 Nisan 2017 tarihlerine ertelendi.

Söz konusu zirveyi organize eden Nexus Communication tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, Türkiye’de yaşanan son olaylar nedeniyle zirveye katılmak için kayıt yaptırmış birçok uluslararası delegenin şirketlerinin güvenlik politikaları nedeniyle zirveye katılamayacak olması ve bunun da zirvenin başarısını gölgeleyebileceği gerekçesiyle bu kararın alındığı belirtilerek, Türkiye’nin toplumsal ve ekonomik gücüne duyulan güven çerçevesinde zirvenin 18-20 Nisan 2017 tarihlerine ertelendiği ifade edildi.

Top