Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Otomotiv Sektörü Auto Summit´te Buluştu

Auto Summit 2016 Otomotiv Ekonomisi Zirvesi Boğaziçi Üniversitesi & CARF (Center For Applied Reseach in Finance) işbirliği ile 7 Mart 2016 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall'da gerçekleştirildi.

Otomotiv ekonomisi ile ilgili farklı unsurların ele alındığı zirvede sektör liderleri endüstrinin geleceği ile ilgili öngörülerini katılımcılarla paylaştı.

Daha fazla

F. Türkay OKTAY, Yeniden TOKKDER Yönetim Kurulu Başkanı Seçildi

Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği’nin (TOKKDER) 18. Olağan Genel Kurul Toplantısı 18 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirildi. İki yıl için görev yapacak olan TOKKDER yeni Yönetim Kurulu, LeasePlan Genel Müdürü Türkay OKTAY, Hedef Filo Genel Müdürü Önder ERDEM, Avis & Budget & Zipcar Türkiye Genel Müdür Yardımcısı İnan EKİCİ, Trio Car Rental Genel Müdürü İlhan YILMAZ, Fleetcorp Genel Müdürü Barbaros ÇITMACI, ALD Automotive Güneydoğu Avrupa Bölge Direktörü ve Türkiye CEO’su Philippe VALIGNY, TEB Arval Genel Müdür Yardımcısı Oğuz PETORAK, Çelik Motor Kiralama Grup Direktörü Anıl KARACA ve Oto Plan Genel Müdürü Mürşit UNAT’tan oluştu.

Daha fazla

Aile Şirketleri’nde İlişki Yönetimi – Hande Gürtepe

Aile şirketleri, ekonominin temelini oluşturmaktadır. Dünya genelinde işletmelerin %70’inden fazlası aile şirketidir ve ekonomik büyüme, işgücü istihdamında önemli bir rol üstlenmektedirler. Örneğin; İspanya’da, şirketlerin yaklaşık %75’i aile şirketi olup; ülkenin gayrisafi milli hasılasının ortalama %65’ine katkıda bulunurlar. Benzer şekilde, aile şirketlerinin Latin Amerika’daki toplam gayrisafi milli hasılaya katkısı yaklaşık %60’tır.(1)

Daha fazla

Yönetim Kurulu Üyelerinin Azli – Av. Duygu TURGUT

Yönetim kurulu üyelerinin azletmeye yetkili organ genel kuruldur. Genel kurulun görevden alması sonucu yönetim kurulu üyeliği sıfatı son bulur ve azledilen kişi şirket içerisinde veya şirket adına hiçbir işlem yapamaz.

Türk Ticaret Kanunu’nda (“TTK” veya “Kanun”) kendiliğinden sona erme, istifa, görevden alma (azil) ve görevden ayrılmanın sicile bildirilmesi gibi yönetim kurulu üyeliğini sona erdiren birçok sebep düzenlenmiştir. Bunlar arasında en çok rastlanan sona erme sebebi ise yönetim kurulu üyelerinin azledilmesidir. Bu ayki yazımızda TTK’da yönetim kurulu üyelerinin azline ilişkin yer alan düzenlemeleri, hangi organın görevden almaya yetkili olduğu, gündeme bağlılık ilkesi, haklı sebeplerin varlığı ve tazminat hakkı kapsamında ele almaya çalışacağız.

Daha fazla

Otomotiv Endüstrisinde Rekabet Kuralları Uygulaması Bakımından Yeni Bir Dönem Başlıyor – Av. Bahadır Balkı & Büşra Aktüre

Geçtiğimiz günlerde Rekabet Kurumu “Motorlu Taşıtlar Sektöründeki Dikey Anlaşmalara İlişkin Grup Muafiyeti Tebliği Taslağı”nı (Taslak Tebliğ) yayınladı. Uygulamadaki adı ile Motorlu Taşıtlar Grup Muafiyeti Tebliği, aslında otomotiv piyasaları bakımından araç sağlayıcısı şirketlerin yetkili satıcılık ve yetkili servis/yedek parça ağındaki davranışlarına ilişkin temel kuralları belirleyen bir “anayasa” niteliğinde.

Daha fazla

Türkiye Ekonomisine Bakış – Başar Yıldırım

2015 yılı, gerek ekonomik gerekse jeopolitik koşulların küresel bazda önemli yer tuttuğu bir sene olurken 2016 yılında da yeni eklenen gündem maddeleri ile birlikte henüz sıcaklığını koruyan geçmiş yılın ajandası odak noktasında kalmaya devam ediyor. Bu yazımızda, temel makro ekonomik değişkenler bazında 2015 genelini özetlerken 2016 yılına ilişkin beklentilere de ışık tutmaya çalışacağız.

Daha fazla

Türkiye otomotiv sanayi istikrarlı gelişimini sürdürüyor – Osman SEVER

Otomotiv sanayii bugün, küresel ekonomiyi şekillendiren, ulusal ekonomilere ciddi katkılar sağlayan ve ürünleri ile yaşamımızın değişmez parçası haline gelmiştir. Son derece önemli bir istihdam, vergi, teknoloji ve inovasyon kaynağı olan otomotiv sanayii ülkelerin gelişmişlik seviyeleri ile doğrudan ilişkili durumdadır. Günümüzde gelişmekte olan çoğu ülke otomotiv sanayii yatırımlarını başlatmak ve geliştirmek üzere stratejilerini oluşturmaktadır.

Daha fazla

Hepimiz aynı gemideyiz – Fevzi Türkay OKTAY

Olağan genel kurulumuzda üyelerimiz yönetimi ibra edip, yeni yönetimi seçtiler ve 2 yıllığına bizleri tekrar görevlendirdiler. Genel kurul üyelerimizin bizlere verdiği bu sorumlulukla hızla çalışmaya başladık. Son 1 ayda 2 yönetim kurulu yaparak yol haritamızı belirledik.

Genel Kurul’a katılım geçmiş dönemlerin aksine oldukça yüksekti. Çalışma komitelerimiz için yapmış olduğumuz çağrıya da üyelerimiz mevcut komite üyelerine ilave olarak 41 kişilik katılım talebinde bulundu. Üyelerimizin artan katılımını görmek çok sevindirici. Yönetim Kurulu toplantılarımıza dileyen tüm üyelerimiz katılabilirler.

Daha fazla

Top