Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Teknik İflas ve Sorumluluk– Duygu Turgut

Türk anonim şirketler hukukunun temel bir prensibi olarak, pay sahipleri şirketin işlemlerinden sorumlu tutulamazlar. Şirketin esas sözleşmesinde aksi kararlaştırılmadığı sürece, pay sahiplerine yalnızca taahhüt etmiş oldukları pay bedelinin ödenmesinden sorumludurlar. Şirket birleşme ve devralmaları sırasında yürütülen hukuki incelemelerde, hedef şirketin teknik iflas halinde bulunması, en sık tespit ettiğimiz sorunlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle Türk ve aile şirketlerinde sıklıkla görülen bu durum, çoğu zaman yabancı yatırımcıya korkutucu gelmektedir. Daha fazla

Kiralama ve Finansal Dünya – İlkay Ersoy

TOKKDER Filo ve Rent a Car Dergisi’nde bugüne kadar yayınlanan yazılarımda başta operasyonel ve günlük kiralama sektörüne yönelik olmak üzere bankacılık ve finans sektörüne, tedarikçilerimize ve sektörümüzün gelişimi için çok önemli bir konumda olan devletimize yönelik çeşitli konuları ele aldık. Bu noktada müşterilerimiz ve en önemli iş ortaklarımızdan otomotiv sektörü hakkında sektörümüze yönelik konular bu bölümde hatırladığım kadarıyla hiç tartışılmadı. Otomotiv sektörünü bir sonraki sayıya bırakalım ama değerli müşterilerimiz ile ilgili süreçlerimizden bu sayımızda biraz bahsedelim.
Daha fazla

ATIG Yatırım Menkul Değerler – Mehmet Özgür Özgen Röportajı

Sektör bir yandan hızlı büyürken, sektördeki yabancı sermayeli firmaların artması ile oluşan rekabet ortamı ile kurumsallaşma ve şeffaflık alanlarında da sektörde bir değişimin başladığını görüyoruz. Kurumsallaşma ve şeffaflığa yapılan yatırımın sektördeki şirketlerin değerinin ortaya çıkması ve sermaye piyasalarından daha etkin bir şekilde faydalanmalarına yol açacağına inanıyoruz.
Daha fazla

Hyundai Assan – Önder Göker Röportajı

Türkiye’de 2013 yılındaki yüzde 5.9’luk pazar payımızı, bu yılın ilk çeyreğinde daralan pazara rağmen toplamda yüzde 6,5 seviyelerine çıkardık. Bu pazar payımızı yılsonuna kadar Türkiye çapına yayılmış güçlü bayi teşkilatımız sayesinde sürdürmeyi amaçlıyoruz. Bunu gerçekleştirirken hem satış hem de satış sonrasında müşteri memnuniyetinde zirveye çıkmayı da hedefliyoruz. Daha fazla

Top