Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Türk Sigorta Sektörü ve Oto Sigortaları

Değerli Rent a Car okuyucuları, Konu oto veya otomobil olunca sigortanında önemli bir yer tuttuğunu hepiniz takdir edersiniz. Kara taşıt araç sigortası diğer adıyla kasko ve motorlu araç zorunlu mali sorumluluk sigortası diğer adıyla trafik sigortası esas itibari ile genel sigortacılığın gelişiminde önemli bir yere sahiptir. Hayatdışı sektör prim üretiminin 2010 yılsonu itibari ile yüzde 26 kaskodan, yüzde 21 trafik sigorta priminden oluşmaktaydı. 2011 yılının ilk 6 aylık verileri incelendiğinde sektör prim üretiminin yüzde 25 kaskodan, yüzde 20’si trafik priminden oluşmuştur.

Daha fazla

Rekabet Oyununun Kurallarını Özümsemek

Her ekonomik aktörün öncelikli hedefi: Rekabet oyununun kurallarını özümsemek

Rekabet kuralları nicedir gündemimizdeki kavramlardan biri hayatımızdaki yerini aldı. Ama bu kuralları tam olarak içselleştirmek, sis perdesini aralayabilmek için zaman ve desteğe ihtiyacımız var. TOKKDER’in ortak çalışma yürüttüğü danışmanlık şirketi ACTECON’dan Ali ILICAK, rekabet kurallarına karşı geliştirilen hassasiyet ve bilincin kavramayı kolaylaştırdığını belirtiyor: “Böylece firmalar, aslında meşru olan ve fakat bilinçsizce kaçındıkları davranışları görerek önlerindeki sis bulutunu kaldırabilmektedir. Aynı zamanda bunun tam tersi olarak da, aslında son derece zararsız sandıkları kimi uygulamaların da sonuçlarına yönelik farkındalık geliştirip önlem alabilmektedirler”diyor. ACTECON ortakları Dr. M. Fevzi TOKSOY ve Ali ILICAK sorularımızı yanıtladı.
Daha fazla

Uygun Koşullarda Rahat Ve Hızlı

Işıl Rent a Car Genel Müdür Yardımcısı<br />Begüm Kılıçlıoğlu
Işıl Rent a Car Genel Müdür Yardımcısı
Begüm Kılıçlıoğlu

Doğan Holding kuruluşu Işıl Rent a Car, uçak bilet satışından toplantı organizasyonuna ve araç kiralamasına kadar çok sayıda hizmeti aynı çatı altında barındırarak tercih edilme eğilimini yükseltiyor. Işıl Rent a Car Genel Müdür Yardımcısı Begüm Kılıçlıoğlu: “Eğer kaliteli hizmet sunmayı başarabilmişseniz, biletini sizden alan bir yolcu, otomobil kiralama ihtiyacını da niçin sizden karşılamasın? Ona büyük bir zaman ve emek kazancı sağlamış olacaksınız” diyerek rekabet avantajlarını ve sundukları hizmetlerin kalitesini anlatıyor.

Otomobil kiralama işinin yanı sıra seyahat acentası da olmanız nasıl bir sinerji yaratıyor?
Bir seyahat acentesi olmamızın yanı sıra, Doğan Holding gibi köklü bir kurumun içinde olmamız bu sinerjiyi arttırıyor. Müşterilerimiz, ciddiyetimızi daha kolay anlıyor. Bu da, bize duyulan güven duygusunu pekiştiriyor, bizim daha kaliteli hizmet sunmamız konusunda itici bir güç oluşturuyor. Her zaman farklı projeler üretip uyguladık. Bu tür projelerle cazibe yaratmak, müşteri memnuniyeti açısından oldukça gerekli.

Biz daha çok şirketlere hizmet eden bir seyahat acentesiyiz. Şirketimiz üç ayrı markayla hizmet veriyor; Işıl Tur, Işıl Events ve Işıl Rent a Car. Kurumların her türlü seyahat ihtiyacını karşılarken, kendi ‘rent a car‘ filomuzdan faydalanmak, hem bizim için hem de çalıştığımız şirketler için fayda oluşturuyor. Şirketler çalışanlarının, hizmetlerden en uygun şartlarda, rahat ve hızlıca faydalanabilmelerini istiyor. Biz de bünyemizde, uçak bilet satışından toplantı organizasyonuna ve araç kiralamasına kadar her türlü hizmeti barındırdığımızdan, şirketlerin bizi tercih etme eğilimi daha fazla oluyor.

Turizm, halihazırda çevrim-içi sistemleri kullanan, alışverişi kolay ve hızlı hale getirmeye başlayan bir sektör. Bu anlamda, otomobil kiralama için geliştirdiğiniz fikirler var mı?
Günümüzde en değerli şey zaman. Bu doğrultuda, alışveriş trendi ve alışkanlıkları da çok büyük ölçüde değişti. Uçak bileti satın alanların büyük bir kısmı, araç kiralamaya ihtiyaç duyuyor. Eğer kaliteli hizmet sunmayı başarabilmişseniz, biletini sizden alan bir yolcu, niçin bu ihtiyacını da sizden karşılamasın? Ona büyük bir zaman ve emek kazancı sağlamış olacaksınız. Tabii buradaki en önemli etken, kaliteli ve güvenli hizmet sunmuş olmanız. Müşteriniz sizi böyle tanımışsa, başarı için şansa ihtiyacınız yok demektir.

Otomobil kiralama için planladığımız, ancak henüz hayata geçirmediğimiz çeşitli fikirlerimiz var. Özellikle ‘günlük araç kiralamada’ çevirim-içi sistemleri kullanmak çok önemli. Bunun yatırımı içindeyiz.

Bireysel müşterilerin ileride kötü süprizlerle karşılaşmaması için kurumsal yerlerden araç kiralamasını öneririm. Kurumsal müşterilerin de, sözleşme şartlarıyla birlikte, araçların periyodik bakımlarını, parça değişim aralıklarını, yedekleme şartlarını, lastik değişim aralıklarını, kasko içeriklerini, geç ödeme şartlarını, çekici hizmetlerini ve bunun gibi tüm hizmetleri göz önünde bulundurarak fiyat teklifi almalarını öneririm.

Otomobil kiralamadaki müşteri profilinizden söz eder misiniz? Bireysel ve kurumsal kiralamalardaki oran nedir?
Bildiğiniz gibi Doğan Holding’e bağlı bir şirketiz. Çetin ihale ve pazarlıklar sonucunda, grup şirketlerimize filo araçlarının çoğunu biz veriyoruz. Filomuzun yüzde 15’i ile ‘günlük araç kiralaması’ yapıyoruz. Grup şirketlerimizin filomuz içindeki oranı ise yüzde 40 civarında.

“Otomobil kiralama için planladığımız, ancak henüz hayata geçirmediğimiz çeşitli fikirlerimiz var. Özellikle ‘günlük araç kiralamada’ çevirim-içi sistemleri kullanmak çok önemli. Bunun yatırımı içindeyiz”

Bireysel müşterilerin kiralama şirketi seçerken nelere dikkat etmelerini önerirsiniz? Aynı şekilde, kurumsal müşteriler için dikkat edilecek noktalar neler?Seyahat, gezi amaçlı günlük kiralamalarda bir başkalaşımdan sözedebilir miyiz?
Uçakla seyahat arttıkça günlük araç kiralama da buna bağlı olarak artmakta. Uçakla seyahatin cazip hale gelmesi, seyahat eden kişilerin gittiği yerlerde araç ihtiyacı doğurmakta. Dolayısıyla daha önce iş seyahatleri için yapılan kiralamalar artık tatil amaçlı da tercih edilir oldu. Bu da sektörü canlandıran bir etmen oldu.

Bireysel müşterilerin ileride kötü süprizlerle karşılaşmaması için kurumsal yerlerden araç kiralamasını öneririm. Kurumsal müşterilerin de, sözleşme şartlarıyla birlikte, araçların periyodik bakımlarını, parça değişim aralıklarını, yedekleme şartlarını, lastik değişim aralıklarını, kasko içeriklerini, geç ödeme şartlarını, çekici hizmetlerini ve bunun gibi tüm hizmetleri göz önünde bulundurarak fiyat teklifi almalarını öneririm. Şirketler araç kiraladığında geri dönmek için 3 yılı beklemek zorunda kalabilirler.

“Günümüzde en değerli şey zaman. Bu doğrultuda, alışveriş trendi ve alışkanlıkları da çok büyük ölçüde değişti. Uçak bileti satın alanların büyük bir kısmı, araç kiralamaya ihtiyaç duyuyor”

Kaç yıldan beri TOKKDER üyesisiniz?Bu, birlikte olma gücünün getirileri ve beklentileriniz nedir?
Milta Turizm İşletmeleri olarak 2009 yılından beri TOKKDER üyesiyiz. Böyle bir derneğe üye olmanın en önemli getirisi, sektördeki her yenilikten zaman kaybetmeden haberdar olmamız. Öte yandan düzenlenen çeşitli toplantılarla fikir alışverişinde bulunma imkanı yakalıyoruz. Ayrıca söz konusu toplantılara davet edilen ve sektörde köklü olan yabancı firma temsilcileriyle, sektörün inceliklerini paylaşma fırsatını yakalamış oluyoruz.

Begüm Kılıçoğlu
Dame De Sion Fransız Kız Lisesi’ nden sonra eğitimine Fransa’da devam etti. Ekonomi okuduktan sonra Project Of Management ve Consulting olmak üzere iki ayrı dalda master yaptı. Eğitimin sonunda, Fransa’daki Danone’de işe başladı. Danone-Sabancı şirket evliliğinin ardından, Türkiye Danone’ye transfer oldu. Danone’nin Sabancı grubuyla yollarını ayırdıktan sonra, Doğan Holding şirketler grubunda iş hayatına devam etti. Grup içinde değişik fırmalarda çalıştıktan sonra da Işıl Tur’da genel müdür yardımcısı olarak çalışmaya başladı ve son altı senedir bu görevi sürdürmektedir.

Günlük Kiralamada Eğitimin Önemi

Satışta rekabet avantajı yaratmak için seçebileceğiniz üç farklı alternatif bulunmaktadır.Bunlar; Müşteri Hizmetlerinde “en iyi” olmak, “En yenilikçi” ürün ya da hizmetleri sunmak ya da “En ucuz” olmak, şeklinde tanımlanabilir.

Bir şirket hangi ürün ya da hizmeti satarsa satsın, öncelikle rekabet avantajını bu üç stratejiden hangisinde yaratmak istediğine karar vermelidir. Her üçünde de “en iyi” olmak diye bir şey söz konusu olamaz. Bir Şirket, bu stratejilerden yalnızca birinde rakipleriyle arayı açacak kadar iyi olurken, diğer ikisinde tabi ki “makul” bir düzeyi koruyabilmelidir.
Daha fazla

Ne Sihir, Ne Keramet: Müşteri Memnuniyeti Esaset

Autoland Genel Müdür Yardımcısı <br />Necip Gökçe
Autoland Genel Müdür Yardımcısı
Necip Gökçe

Müşterilerini yakın takibe alarak ihtiyaçlara uygun, birebir çözümler geliştiren Autoland, aldığı sonuçlarla kendi memnuniyetini de yaratıyor. Müşterilerine sunduğu uygulamalı sürüş, verimli yakıt tüketimi gibi eğitimleri, satış sonrası hizmetlerde yarattığı fark ve daha fazlasını Autoland Genel Müdür Yardımcısı Necip Gökçe anlatıyor.
Daha fazla

Yenilikçiliğin İlham Kaynağı: Müşteri

Miller Car Rental Yönetici Direktörü<br />ELİF SEDA KABAN
Miller Car Rental Yönetici Direktörü
ELİF SEDA KABAN

Bugün, yenilik olmadan ilerlemenin yaşanamayacağı bir rekabet ortamındayız. İnnovatif farklılıklar yaratmak zorundayız, bunun için çıkış noktamız müşteri ile empati kurabilmek” diyen Miller Car Rental Yönetici Direktörü Elif Seda Kaban ile sektöre ilişkin yorumlarını ve şirket faaliyetlerini konuştuk. Röportajda ayrıca; Elif Seda Kaban’ın değişen müşteri profiline ilişkin tespitlerini ve müşteri beklentilerinin şirketlerini nasıl şekillendirdiğini bulacaksınız.

Daha fazla

Otomobil İle Doğdu, Otomobil İle Büyüyor

Miller Oto Ticaret ve Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı<br />MERT MİLDON
Miller Oto Ticaret ve Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı
MERT MİLDON

Yarım yüzyıla yaklaşan geçmişi ile doğma büyüme Çanakkale kökenli Miller Oto, İstanbul’daki yatırımlarını genişletiyor. Otomotiv yedek parça satışı ile başlayan, akaryakıt istasyonları, otomotiv ana bayiliği, deniz taşımacılığı ile büyüyen Miller Oto, son 10 yıldır otomobil kiralama sektöründe büyüyor. Miller Oto Ticaret ve Sanayi A.Ş.’nin ikinci kuşak yöneticileri, Yönetim Kurulu Başkanı Mert Mildon, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Can Mildon ve Miller Car Rental Yönetici Direktörü Elif Seda Kaban sorularımızı yanıtladı. Daha fazla

Sektörün Kalitesini Artıracak Standartları Hayata Geçirmek Gerekiyor

Veysi Sami Ünser<br />Borusan Manheim Satış ve Pazarlama Yöneticisi
Veysi Sami Ünser
Borusan Manheim Satış ve Pazarlama Yöneticisi

Manheim Türkiye, yaygın operasyon merkezleri ve geliştirdiği teknoloji ürünlerinin katkısıyla, ikinci el bir aracın yaşam döngüsünün her aşamasını etkilemekte; ticari satıcılara ve bayilere araçlarının tam değerini elde etmeleri için yardımcı olmaktadır. Satış ve Pazarlama Yöneticisi Veysi Sami Ünser ile Manheim Türkiye’nin faaliyetlerini konuştuk. Daha fazla

Sektör Konuştu, Bankacılar Dinledi

İki Paydaş “Filo Kiralama Sektörünün Analizi”Paneli’nde Biraraya Geldi

TOKKDER tarafından düzenlenen ve büyük çoğunluğu bankacı olan 250’ye yakın misafirin katıldığı “Filo Kiralama Sektörünün Analizi” konulu panel, 22 Eylül 2011 tarihinde Maslak Tim Show Center’da gerçekleştirildi. Bankacılık ve finans sektörü temsilcilerine operasyonel kiralama sektörünü tanıtmayı amaçlayan panelde; gelişmiş ekonomilerde operasyonel araç kiralama ve dünya standartları, operasyonel araç kiralama işindeki riskler ve mali tablo analizleri ele alındı. İkinci el araç piyasası da günün konuşulan diğer maddeleri arasındaydı. TOKKDER Yönetim Kurulu Başkanı Önder Erdem’in açılış konuşmasıyla başlayan panelde; ‘Operasyonel kiralama’ sektörünün çeşitli alanlarından beş uzman sunum yaptılar.
Daha fazla

Top