Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Operasyonel Leasing Hakkında Bankacı Efsaneleri

Doberman ırkının belli bir yaştan sonra arka bacaklarından birinde başlayan bir sorun yavaş yavaş tüm uzuvlarına yayılmaya başlar. Sendeler, şuursuz hareketler yapar. Ense köküne baskı uyguladığınızda ise huysuzlanır, hırlamaya başlar. Bunlar Doberman ırkı ile ilgili hemen hepimizin bildiği bir “gerçeğin” ilk göstergeleridir, dobermanın belli bir yaştan sonra beyni büyümeye başlar ama kafatası sabit kalır ve ardından delirir, sahibine dahi saldırır.
Daha fazla

Araç Kiralamada TOKKDER Etik Kuralları

Kısa ve uzun dönem araç kiralamak isteyen bireysel ve kurumsal müşterilere belirli kalite ve güvenlik standartlarında hizmet almak isterlerse TOKKDER üyelerini tercih etmelerini öneriyoruz.

Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği olarak, araç kiralama sektöründe hem üyelerimiz, hem de müşteriler tarafından eksikliği hissedilen ‘‘İş Yapma Kuralları’’ oluşturulmasına öncülük etmek için bir çalışma başlattık. Bu çalışmanın en önemli dayanağı üyelerimizden gelen talepti. TOKKDER’in, üyelerin değerlerini topluma aktarmasını ve bir marka olmasını istediler. Daha fazla

İç Denetim Çağın Dinamiklerini Yakalayan Disiplin

1- GİRİŞ
İç denetim, ülkemizde son 15 yıllık zaman dilimi içerisinde gelişme göstermiş ve özellikle 2000’li yılların başlarında meydana gelen, muhasebe hileleri ile oluşan şirket skandalları (Enron, Worldcom, Parmalat) ile bakış açısı değişen ve risk odaklı bir yaklaşımla gelişimi sürdüren bir disiplin olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yazımızda sizlere iç denetim metodolojisi ve işletmelerde özellikle yönetimin ve çalışanların tesis ettiği ve anlaşılması güç olan iç kontrol sistemi ve iç denetim – iç kontrol arasındaki ilişki açıklanacaktır.
Daha fazla

Şirketlerin Halka Arzı

Gelişmekte olan ülkelerdeki sermaye birikiminin yetersizliği ülkelerin ekonomik gelişim sürecini olumsuz yönde etkilemektedir. Bu çerçevede işletmeler büyümek, gelişmek, yatırım yapmak ve globalleşen dünyada rakipleri ile rekabet edebilmek için gerekli olan sermayeyi bulmakta zorlanmaktadırlar.

İşletmelerin ihtiyaç duydukları finansal kaynaklar iki yolla sağlanmaktadır. Bunlardan birincisi öz kaynak (sermaye ve elde edilen karlar), diğeri ise yabancı kaynak (dış kaynak) lardır.

Şirketler genellikle ortaklarının sermaye olarak yetersiz kaldığı ya da sermayenin maliyeti ve vergisel yükümlülükleri nedeniyle daha kârlı olduğu durumlarda yabancı kaynaklara müracaat ederler. Yapılan araştırmalar her geçen gün birçok şirketin varlığına son verildiğini göstermektedir. Şirketlerin işası ve kapanması ekonomiler içinde büyük kayıplar doğurmaktadır.
Daha fazla

Herkesin Üzerine Göre Takım Elbise Dikiyoruz

OGÜN BÜKÜLMEYEN<br />Arkas Otomotiv Filo ve Operasyonel Kiralama Müdürü
OGÜN BÜKÜLMEYEN
Arkas Otomotiv Filo ve Operasyonel Kiralama Müdürü

Oto kiralama sektörünün finans kökenli yöneticilerinden olan Ogün Bükülmeyen, 9 Eylül Üniversitesi Maliye Bölümü’nü bitirdikten sonra aynı üniversitede Avrupa Birliği Yüksek Lisans Programı’nı tamamlar. Bitirme tezinin konusu ise otomotiv sektörünü yakından ilgilendiren “Blok Muafiyeti”dir. Üç yıllık banka deneyiminin ardından, İzmir’de bir Ford Bayii’nde satış departmanında çalışmaya başlar. Halen Arkas Otomotiv Filo ve Operasyonel Kiralama Müdürü olan Ogün Bükülmeyen ile İzmir’de başlayarak İstanbul’da devam eden otomotiv serüvenini ve Arkas Otomotiv’in faaliyetlerini konuştuk.
Daha fazla

Kurumsal Risk Yönetimi

Türkiye ve Dünya’da Yönetici Sorumluluk Sigortaları

RAC Dergisi’nin geçen sayısında ISO 31000 ve COSO gibi risk yönetim sistemlerinden bahsetmiştik. Bu sistemler risklerin tanımlanması ve ölçümünden sonra sizin risk kriterlerinize bağlı olarak bazı önlemler almanızı öngörürler. Riski azaltıcı önlemlerin ardından artık riski yüklenmek veya devretmek, sonrasında da risk yönetimi sisteminiz içerisinde bunu takip etmek gerekmektedir. Daha fazla

Pazar Liderliğine Oynuyoruz

NORA KARAKAŞ PAŞALI<br />Central Rent A Car Genel Müdürü
NORA KARAKAŞ PAŞALI
Central Rent A Car Genel Müdürü

Kısa dönem kiralamaya yatırım yapan ilk yerli firmayız, çünkü PAZAR LİDERLİĞİNE OYNUYORUZ Nora Karakaş Paşalı, otomotiv sektörünün yakından tanıdığı bir isim. 15 yıldır sektörün içinde, şimdi ise yeni bir heyecanla ve operasyonel kiralamadan gelen bilgi birikimiyle Central Rent A Car’ın Genel Müdürü olarak görev yapıyor. Heyecanı, yapmak istediklerinden ve kısa sürede yaptıklarının başarısını görmüş olmasından geliyor. Günlük kiralamaya getireceği yenilikler, sektörün yolunu açacağa benziyor.

Daha fazla

Yeni Araçlarımızla Kiralama Sektöründe Daha Da Güçleneceğiz

Yirmi yıllık Türkiye serüveni ile Türk otomotiv sektörünün önemli markalarından olan Hyundai, aynı zamanda araç kiralama sektöründe de en çok tercih edilen markalardan biri. Son yıllarda “New Thinking. New Possibilities. – Yeni Yaklaşım. Yeni Olanaklar.” anlayışı ile piyasaya sunduğu başarılı modelleri ile dikkat çeken markanın Satış Müdürü Eray Gazioğulları ve Filo Satış Müdürü Seçkin Çorak ile Hyundai’nin sektör içindeki yeri ve araç kiralama sektörüne yaklaşımını konuştuk.

Daha fazla

TOKKDER 2011 Yılında Çok Daha Güçlü İlerliyor

TOKKDER Yönetim Kurulu Başkanı Önder Erdem’in, TOKKDER’in 2011 yılı faaliyetleri
ve projeksiyonuna ilişkin görüşlerini sizlerle paylaşıyoruz.

TOKKDER Yönetim Kurulu olarak 2011 yılını değişim ve atılım yılı olarak belirlediniz. Bu değişim talebi nasıl oluştu?
Ben 2011 yılını atılım yılı olarak tanımlamıyorum. Bence birikimlerin faaliyete dönüştüğü bir yıl. Yönetim Kurulu geçmişe göre daha hızlı yol alabilmek için dernekte icranın profesyonel bir ekip tarafından yürütülmesi gerekliliğine inanıyordu, nitekim Selçuk Güven’in genel sekreter olarak aramıza katılması ile dernek hızlandı. Üyeler ile üst düzey yöneticilerinin katıldığı ve dernekten beklentilerin tanımlandığı toplantılar yapıldı. Bu toplantılarda üyelerin talepleri doğrultusunda bir stratejik plan hazırlandı ve bu plan doğrultusunda, dernek faaliyetlerini hızlandırdı. Daha fazla

Şirketlerin İşe Alım Sürecinde Yaptıkları 10 Hata

Günümüzde, şirketlerin faaliyet gösterdikleri konuya ilişkin takip ettikleri süreçlerin dışında, şirketin stratejik gelişimine yön veren en önemli süreçlerden bir diğeri de, insan kaynaklarının ana fonksiyonlarından biri olan işe alım sürecidir. Aranılan pozisyonlar için doğru kişinin, doğru zamanda, doğru adımlar izlenerek işe yerleştirilmesi, şirketin başarısına ve şirket imajına doğrudan etkisi olan bir süreçtir. Günümüzde insan kaynakları uygulamaları, değerlendirme merkezleri ve yetkinlik bazlı mülakat teknikleri gibi uygulamaların da kullanılmasıyla, geçmişe göre çok daha profesyonel bir şekilde yerine getiriliyor da olsa, işe alım sürecinde çok önemli bazı hatalar yapıldığını görmekteyiz. Oysaki işe alım sürecinde yapılan hatalı ya da doğru uygulamalar şirketlerin başarısını doğrudan etkilemekte, rekabette öne çıkmalarını sağlamakta ya da geride kalmalarına neden olmaktadır. Bu yazıyla, aslında bu süreçte yapılması gerekenleri, yapılmaması gerekenleri vurgulayarak anlatmak isteriz. Daha fazla

Top